Home Framgångskultur Inspirera, motivera och ingjuta mod!

Inspirera, motivera och ingjuta mod!

by Tobias Björkman
De senaste dagarnas reaktioner efter Sveriges förlust mot Tyskland är ett utmärkt exempel på ett extremt dåligt supporterskap och hur vi skapar en förlorarkultur kring svensk fotboll. Det är exakt samma mekanismer som gäller inom ledarskap och företagskultur och det finns därför tydliga paralleller att dra till näringslivet.
För att vinna en match mot regerande världsmästare krävs mod. Mod att ställa upp i startelvan, mod att hålla i bollen, mod att slå en passning, mod att gå in i en närkamp osv. Modet är helt avgörande för att gå in i matchen med rätt förutsättningar och med en stark tro på den egna förmågan. Utan mod vågar vi inte agera och har heller inte motivationen att plocka fram det bästa hos oss själva. En snabb analys av matchen går att koppla direkt till framgångar för ett bolag!

1. Inget att förlora – rätt fokus

Sverige hade egentligen inget att förlora. Att vi ens tagit oss till VM-slutspel efter tolv år gör att förväntningarna inte kan vara så höga. Det skapar egentligen ett fantastiskt utgångsläge i en match mot Tyskland. Tyskarna förväntas inte bara ta sig vidare från gruppen, de förväntas ju försvara sin titel som världsmästare. Dessutom med en förlust mot Mexico och en minst sagt tvivelaktig inledning på VM, så hade de enormt mycket att förlora i matchen mot Sverige. Modet skulle bli avgörande i matchen.

Tyskland var tvungna att ge absolut allt, inte tveka en sekund och bara spela för att vinna. För Sverige däremot kunde det räcka med oavgjort för att ta sig vidare i gruppen. Tyskland gick alltså in i matchen med inställningen – ”vi måste vinna”; Sverige gick in i matchen med inställningen – ”vi får inte förlora”. Redan här hade Tyskland ett mentalt övertag som snabbt speglades i den inledande matchbilden.

Problemet för Sverige blir alltså att även för att spela oavgjort måste vi ha mod att våga förlora. Sverige gjorde på många sätt en fantastisk match och spelade helt rätt utifrån de givna förutsättningarna. Det gjorde även Tyskland, men inställningen var en annan. Trots att de efter första halvlek låg under med ett mål kom de in i andra halvlek med enorm beslutsamhet och motivation. De låter inte rädslan att förlora ta över och satsar med full fart framåt, så hårt framåt att de flera gånger tappar bakåt och Sverige är nära att göra mål vid ett par farliga kontringar.

Tyskland gick alltså in i matchen med inställningen – ”vi måste vinna”; Sverige gick in i matchen med inställningen – ”vi får inte förlora”

2. Inre motivation- den positiva känslan

Tyskarnas motivation kom av en positiv känsla – att vinna! Sveriges motivation kom inledningsvis också av en positiv känsla – att spela oavgjort. Den förstärktes dessutom av ett ledningsmål och Sverige kunde spela i medvind. Men så snart Tyskland kvitterade och satte ytterligare press på Sverige övergick motivationen till en negativ känsla, driven av att inte förlora. Det är också det som avgör matchen på slutet.

Men, hela matchen igenom spelar svenskarna med ett mod att följa sin strategi. Sverige gör på många sätt en fantastisk match och det finns enormt mycket bra saker att ta med från matchen för att stärka modet, självförtroendet och motivationen till matchen mot Mexico. Att fokusera på de positiva sakerna kan hjälpa Sverige att vinna matchen mot Mexiko.

3. Yttre motivation – och konflikten

Istället för att hylla lagets insats väljer supportrar att kritisera en enskild spelares handling vid ett tillfälle i matchen. En hängiven supporter, precis som en kund, ska givetvis kunna kritisera både laget och enskilda insatser på planen, det hör till jobbet och det är alla landslagsspelare rustade för. Att ta till sig av kritik och feedback kan en landslagsspelare omvandla till något bra. Den typen av misstag skapar en skärpa och motivation som tas med in i nästa match.

Men när kritiken istället övergår till hot och hatiska kommentarer riktade mot den enskilda spelaren – då händer det något med modet. Motivationen kommer nu inte längre av varken viljan att vinna eller viljan att inte förlora – den kommer istället av viljan att inte göra några som helst misstag.

Om allt fokus hamnar på att inte göra misstag berövas landslaget det mod som är avgörande för att kunna gå vidare i VM och bjuda på bra fotboll. Det gäller inte bara Durmaz, som i det här fallet fått bära hundhuvudet, det gäller hela laget. Det har inte att göra med hans bakgrund, det vet vi alla. För samma supportrar som nu väljer att hata Durmaz har också älskat Zlatan i många år. Det har att göra med hans misstag i matchen och den del av supporterskaran som står för den här typen av hatiska uttalanden hittar gärna alla vägar till personangrepp. Det hade kunnat vara Sebastian Larsson och då hade det dåliga supporterskapet hittat andra saker att hata hos honom. Det bär nu alla spelarna med sig.

Motivationen kommer nu inte längre av varken viljan att vinna eller viljan att inte förlora – den kommer istället av viljan att inte göra några som helst misstag.

4. Den inre drivkraften – att representera och prestera för sitt land

Vi kan hoppas att landslaget är tillräckligt väl rustade mentalt för att inte drabbas av det usla supporterskapet. Men det är svårt när de spelar för sitt land och för alla de supportrar som är hängivna sitt landslag. Vad supportrarna tycker och säger är viktigt. Det är svårt att inte beröras då, och det visar ju det uttalande som laget och Durmaz gör dagen efter matchen. Istället för att inleda träningen med att fokusera på matchen mot Mexico, får de lägga energi på att backa upp sig själva och mänskliga rättigheter. Det dåliga supporterskapet har alltså fått effekt och tvingat laget till ett felaktigt fokus.

Det visar sig på onsdag om spelarna och laget lyckats rädda och återuppbygga modet med hjälp av alla de stöttande krafter som också tagit ton de senaste dagarna. Men det är tydligt att de får lägga energin på en annan match än den som de egentligen ska fokusera på. Kampen om modet och motivationen måste vinnas innan uppladdningen för matchen mot Mexico kan påbörjas.

…det är tydligt att de får lägga energin på en annan match än den som de egentligen ska fokusera på.

5. Ett vinnande ledarskap och framgångskultur

Det finns många paralleller mellan helgens match och ledarskap i andra organisationer. Ett gott ledarskap bygger på trygghet och tillit till individen.Ibland får spelare ta snabba beslut, beslut som ibland leder till att det andra laget får en fördel. I en organisation med högt i tak och en stark framgångskultur uppmuntras medarbetare att själva ta beslut. Oftast leder det till enorma framgångar, ibland tappar men fart, men det leder till djupare kunskap. Varje individ måste känna att hen har förtroendet att utföra uppgiften och utrymme för att misslyckas och utvecklas. Tron på att varje individ vill göra sitt yttersta för att lyckas, balanserat med uppmuntran till att våga göra misstag- Så skapas motivation och mod, och en företagskultur med ett stort engagemang som driver affärerna framåt!

På samma sätt måste vi hjälpas åt att skapa ett konstruktivt supporterskap och en vinnarkultur kring svensk landslagsfotboll. Det kräver kunskap och ansvar även hos oss supportrar.

Vi förlorar tillsammans och vi vinner tillsammans!

Du kanske också gillar:

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More