Home Karriär Få ut det mesta av din dag

Få ut det mesta av din dag

by Johan Falgert

En arbetsvecka för mig är inte 8-17, måndag till fredag. För att hinna med ett familjeliv, vänner och fritid samtidigt som jag är mitt uppe i en någon slags ”entreprenörsfas”, så gäller det för mig att påbörja min dag så effektivt som möjligt, men också att planera den effektivt så jag hinner allt och inte tappar några bollar på vägen…

Min Vecka:

Varje söndag när barnen somnat sätter jag mig för att planera upp veckan. Det inkluderar dagishämtningar och lämningar, om jag eller min sambo ska bort någon kväll eller om det är något särskilt med jobbet som behöver läggas in i schemat. Då får jag oftast en överblick över de närmsta 2 veckorna. Sen tittar jag på den kommande veckan och planerar in möten, avstämningar, rapportering osv. Det gör att jag kan starta veckan med försprång.

Min Dag:

05:35 ringer klockan, 06:40 är jag på jobbet – Jag bor i Nacka, så att komma ut på vägen tidigt innan trafiken drar igång är viktigt. Redan nu är min planering gjord för dagen. Jag vet exakt vad jag skall göra och när jag skall göra det. Den första timmen som jag mer eller mindre är själv på kontoret är bland den mest effektiva tiden på dagen. Då är det tyst och stilla och jag hinner gå igenom mailen och ta tag i de viktigaste puckarna.

Sakta men säkert droppar kollegorna in och den sociala delen av mig får komma fram. Den sociala biten på jobbet är superviktig för mig.

Sen rullar dagen igång, jag följer min plan och det är full fart fram till huvudet nuddar kudden. När jag vet att jag varit effektiv kan jag sova gott. Men innan jag gör det ser jag givetvis till att planera upp nästa dag.

Det finns inget sätt som passar alla, det viktiga är att hitta det som funkar för dig. Jag funkar bra på morgonen, då kan jag utnyttja den tiden till max. Kanske är du bättre på kvällen? Se till att planera in sånt som går att göra då. Viktigast av allt är att ha en plan och att börja varje dag förberedd. Då är det också lättare att i slutet av dagen känna sig nöjd med vad man åstadkommit!

 

Du kanske också gillar:

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More