Home Framgångskultur Så laddar du inför semestern

Så laddar du inför semestern

by Emma Björkman
Solen värmer utanför fönstret, shortsen har fått krypa fram ur sin mörka håla längst bak i garderoben och och det märks verkligen att det börjar närma sig semestertider! Semestern är en viktig tid för återhämtning, men det brukar också vara en bra tid att lägga upp en bra struktur för resten av året!
Här är några tips för att förbereda dig inför semestern och för att få ut det mesta av din ledighet!

INFÖR SEMESTERN

Planera din sista arbetsvecka

Gör en to-dolista och checka av de viktigaste sakerna. Det kommer att hjälpa dig att få kontroll, synliggöra vad som behöver göras och få det gjort. Det gör också att du kan ha mindre dåligt samvete över att vara ledig.

Läs mer om hur du planerar din tid HÄR

 Delegera viktiga uppgifter

Då kan du säkerställa att någon har kollen medan du är borta. Om kontoret är helt stängt under din semester borde det inte dyka upp några större akuta händelser.

Smygstarta avkopplingen

Avsätt tid på kvällar och helger för att påbörja avkopplingen, det hjälper din kropp att vänja sig vid att slappna av.

Överplanera INTE semestern!

I tron att du ska kunna bibehålla kontrollen. Det kommer bara att addera stress över det du inte hinner och göra din omgivning galen!

UNDER SEMESTERN

Tillåt dig själv att tidvis scanna dina e-mail

Men var tuff med dig själv. En del menar att en snabbscanning av inkorgen kan hjälpa dig med känslan att världen inte rasar samman utan din närvaro på kontoret.

Tillåt dig själv att fastna i sånt som du älskar

Det gör att din hjärna fokuserar på sånt som inte är jobb. Gillar du att spela golf? Se till att få ett par heldagar på golfbanan. Påtar du hellre i trädgården? Se till att få tid till det och fundera inte över det du inte gör.

Håll dig borta från din smartphone

Så mycket du kan. Det hjälper dig att leva i nuet och njuta av din semester så mycket det bara går! Du kommer dessutom få bättre nattsömn.

Bli INTE frestad att jobba

När det blir lite långsamt om dagarna kan det vara lätt att sätta sig vid datorn. En snabbkoll kan hjälpa dig att känna dig lugn, men att göra faktiskt jobb gör att hjärnan skiftar över i jobbläge och det kan göra dig stressad. Det är nyttigt att ha tråkigt!

Du kanske också gillar:

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More