Home Framgångskultur Att sätta mål

Att sätta mål

by Tobias Björkman
Brukar du sätta mål? Om du är en person som brukar skriva listor så sätter du ju små mål hela tiden; vattna blommorna, skicka mailet, prata med chefen osv. Det är inte riktigt lika vanligt att sätta långsiktiga mål, mål som skall leda till större framgång inom ett område. Ändå gör det ju arbetet så mycket roligare på vägen

Vi som jobbar med försäljning älskar ju mål och vi vill ju gärna tro att vi är bra på dem också. Att sätta dem, att jobba med dem och att nå dem. Men hur gör man då? Man brukar säga att ett mål utan en plan bara är en dröm, och precis så är det! Det är givetvis viktigt att drömma, men för att det ska bli något av dina drömmar behövs en plan för vad du behöver göra och hur du skall arbete för att nå dit.

För att lära sig att sätta mer strukturerade mål finns ett par olika modeller som kan vara bra att utgå ifrån för att lära sig hur man kan tänka. En av modellerna kallas ”SMART” och står för ”Specifikt”, ”Mätbart”, ”Accepterat”, ”Realistiskt” och ”Tidsbestämt”. Lite närmare förklarat nedan:

”Ett mål utan en plan är bara en dröm”

S

För att ett mål ska vara möjligt att jobba efter behöver det vara Specifikt. Det innebär att målet bör vara konkret och avgränsas och vara tydligt. Ju mer konkret ditt mål är desto lättare kommer det vara att mäta och följa. Exempelvis kan ett mål vara att tjäna mer pengar, men vad betyder mer för dig? Var så exakt som möjligt.

M

För att kunna följa upp dit mål efter vägen och för att du ska veta när du nått målet, behöver det vara Mätbart. Det kan vara svårt att mäta mål som inte är kopplade till materiella värden, men då har du förmodligen inte varit tillräckligt specifik i din målbeskrivning (se föregående, S)

A

Viktigast av alla punkter är att ha ett mål som du själv tror på, ett mål du kan Acceptera. Det finns ingen större nytta med ett mål som inte uppfyller detta krav, du tappar snabbt motivationen. Ibland står A:et i SMARTa mål för engelskans Attainable- uppnåeligt, vilket också betyder att du tror att du kan nå målet.

R

Realisten anklagas ofta för att vara pessimist, men när det gäller att sätta mål handlar det inte om att skjuta ned drömmar utan att ge dem en Realistisk plan. För detta sista steg krävs en viss konsekvensanalys, något som kommer lite olika lätt för olika personer. Det handlar alltså inte om att begränsa tanken om vad som är möjligt, men däremot kanske se över hur vi kan göra det möjligt.

T

Det går relativt lätt att slänga ur sig ett par mätbara, konkreta mål, men utan en tidsplan flyter det lätt ut i sanden. Att Tidsbestämma målet ger dig också verktyg för att kunna planera hur du ska jobba med ditt mål över tid. Kanske har du ett år, då kan du göra lite varje vecka. Har du en vecka, då kanske du behöver göra lite varje dag för att hinna bli klar. Läs mer om att lägga upp din tid här.

Ibland sätter vi mål vi inte lyckas nå. Men misströsta inte! det är minst lika viktigt att analysera vad som hänt på vägen och hur vår egen insats hade kunnat påverka utfallet. Ibland finns yttre faktorer som ändrade förutsättningar, sådant vi inte hade kunnat förutse. Ibland beror det helt enkelt på att vi tappat fokuset på vägen. Hur gör du för att det inte ska hända igen? Finns något i själva målet som var otydligt eller som inte följde modellen?

Sätt fart och gör drömmen till verklighet!

Du kanske också gillar:

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More